zaterdag 24 september 2011

een handvol allergietjes

Een handvol allergietjes is het minst wat we kunnen zeggen.
Onze jongste had het op het verloskwartier al vlaggen en was gezegend met een schoon rode plek op zijn kaak voor het eerste bezoek de kamer betrad. Eczeem zo bleek later.
Wat we toen nog niet wisten is dat dat ene rode ding het begin zou worden van een lijdensweg aan klachten en ziekenhuisgeloop.

Sindsdien is deze mama thuis.
Profiteren en uitvluchten zoeken zegt de ene.
Overdrijven zegt dan weer een andere.

Laat ze maar eens ruilen denk ik dan.
Telefoon krijgen van de school en er dadelijk kunnen staan met een zakje puffers waar ik naargelang het hoestje of de klacht de juiste uitvis, het is echt geen overbodige luxe.

Een opgezwollen amper ademende zoon ophalen in zijn klasje en blij zijn dat hij braakt onderweg of het was misschien te laat. Fijn dat ik in de buurt was.

Zelf snel richting spoed rijden als blijkt dat het hoestje toch echt niet goed klinkt en aankomen met een kind in shock, kwestie van dingen in te schatten.

De eczeem verdween samen met eieren en alle lactosehoudende producten.
Het overvloedige braken gelukkig ook na de ziekenhuisopname van een kleine week.
We kregen wel astma en slijmliefhebbende longen in de plaats.
De reden(en) van de astma-opstoten zijn tot op heden een raadsel ...

En nu zitten we in september en zijn we sinds een half jaar een epipen rijker (adrenaline-injectie) want 1 verkeerde noot kan vreselijke gevolgen hebben (hoogste allergiegraad).
We hebben het pokkedure onding nog niet nodig gehad - gelukkig maar (ahja want ik rijd altijd mooi op tijd richting spoed).

Spoed, dat is die plaats waar we deze maand al 2 keer in de wachtzaal zaten, bij de huisarts evenveel, bij de longspecialist gingen we ook langs en de week die komt wacht ons nog een allergoloog-consult.

En dààrom ben ik dus thuis. Net zolang tot dat kleine ventje (hij wordt deze week 5 jaar) de nodige stabiliteit heeft om zonder stand-by-mama verder te kunnen.


En weer gaan werken? Liever gisteren dan morgen, geloof me vrij!!

2 opmerkingen:

zapnimf zei

Sinds wanneer moeten wij ons verantwoorden voor de redenen die wij zelf kiezen om thuis te blijven?
Neeje toch?

MorganMagic zei

3 kinderen waarvan eentje high-maintenance, IS gewoon een fulltime job
ik hoop echt dat er heel gauw eens een écht antwoord komt voor die kleine/grote H.